2016 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Kokį gyvūną padovanoti vaikui verta labiausiai?

Nors gyvūnų auginimas reikalauja tik laiko, tiek pastangų, tiek ir papildomų išlaidų, jis yra ir ypač pravartus, tuo labiau jei tuose pačiuose namuose auga ir pakankamai neseniai į pasaulį atėjęs vaikas. Ir visgi, išsirinkti tą vienintelį gyvūną, už kurį prisiimsite atsakomybę, yra pakankamai nelengva, kadangi jų pasirinkimas yra tiesiog milžiniškas. Būtent apie tai, kokį gyvūną vaikui padovanoti verta labiausiai šiandien ir kalbėsime. 

Šunys
Šunys – tipiškas ir tikrai dėmesio vertas pasirinkimas, išsiskiriantis ne tik šiltumu bei jaukumu, bet ir jo teikiama nauda vaikui, ko pasekoje būtent tokios gyvūniškos dovanos yra pasirenkamos dažniausiai. Taip yra dėl to, jog šunys yra linkę bendrauti, ko pasekoje turint tokį gyvūną namuose galima tikėtis skatinti vaiko bendravimą ir atsivėrimą. Šunys taip pat yra išskirtiniai tuo, jog jų veislių kiekis yra tiesiog milžiniškas, ko pasekoje sau patinkantį šunį tiek išvaizdos, tiek charakterio prasme, gali rasti absoliučiai kiekvienas žmogus. 

Katės 
Katė – dar vienas populiarus pasirinkimas, populiarumu šunims praktiškai nenusileidžiantis, ką iš esmės lemia tai, jog katės yra labai jaukūs bei mieli gyvūnai, suteikiantys ypač daug šilumos ir meilės. Ir visgi, jei kalbėsime apie iš gyvūnų teikiamą naudą, katės nusileidžia šunims, kadangi jų bendravimo intelektas yra gerokai mažesnis nei šunų, dėl ko kurti santykių su kate praktiškai nereikia – meilę ir šilumą šie gyvūnai gali garantuoti praktiškai bet kuriam žmogui. 

Triušis 
Triušis Lietuvoje nėra labai populiarus pasirinkimas, tačiau užsienyje auginti būtent šį gyvūną renkasi vis daugiau žmonių. Taip iš esmės yra dėl to, jog triušiai yra labai išvaizdūs bei jaukūs padarai, garantuojantys galybę šilumos ir džiaugsmo kiekvienam vaikui, kuriam toks gyvūnas bus padovanotas. Verta paminėti ir tai, jog lyginant su veislinėmis katėmis bei šunimis triušiai yra gerokai pigesni, ko pasekoje tokia alternatyva tampa verta dėmesio ir iš finansinės perspektyvos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą