2016 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Kodėl geriausios dovanos nėra prabangios?

Dalis žmonių dovanų gerumą laiko tiesiogiai proporcingu jų finansinei išraiškai, ko pasekoje tokie žmonės praktiškai nuolatos dovanoja kažką prabangaus. Ir visgi, realybė yra kiek kitokia – tam tikri faktoriai nulemia tai, jog prabangios dovanos niekuomet nebūna pačios geriausios ar įsimintiniausios jas gavusiam žmogui. 

Pirmiausia, ko gero esminis prabangių dovanų minusas yra tai, jog jos dažniausiai emocionaliai yra tiesiog bevertės, realių jausmų jas gavusiam žmogui dažniausiai nekeldamos. Prabangios dovanos dažniausiai neturi didesnių sąsajų su žmogaus pomėgiais ir nekelia jam jokių sentimentų, išsiskirdamos tik vienu aspektu – savo kaina. Ir nors dovanos finansinė išraiška pirmaisiais jos gavimo momentais žmogui gali padaryti pakankamai nemenką įspūdį, jau po keleto valandų tokia dovana pasimiršta, nebekeldama įspūdžio net ir auksiniu savo spindesiu per finansinę prizmę. 

Taip pat, neadekvačiai brangios dovanos negana to, jog neišsiskiria teikiamų pozityvių emocijų gausa, bet netgi gali sukelti ir neigiamus jausmus tokią dovaną gavusio žmogaus galvoje. Taip yra dėl to, jog neadekvačiai brangi dovana automatiškai privers žmogų jaustis galimai kiek nejaukiai bei netgi susigėdusiam. O vėlėliau, kai tas pats žmogus vienokia ar kitokia proga sveikins jus, jis jaus savotišką prievolę jus pasveikinti su ne ką mažiau brangia dovana, net jei žmogaus finansinė padėtis ir bus pakankamai kebli. Tad nebent kalbame apie ypač reikšmingas šventes – rizikuoti užkrauti tokią moralinę naštą ant žmogaus pečių tikrai nėra pats geriausias sprendimas, tuo labiau jog jo galima ir nesunkiai išvengti. 

Belieka konstatuoti, jog nors iš šono prabangios dovanos ir atrodo įspūdingai, savyje jos slepia kur kas daugiau neigiamų nei teigiamų emocijų. Būtent dėl to, nepersistenkite siekdami pasipuikuoti savo finansinėmis galimybėmis, kadangi gerokai paprastesnis ir pigesnis sprendimas dovaną gavusiam žmogui gali tapti gerokai labiau džiuginančia staigmena.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą