2016 m. birželio 8 d., trečiadienis

Dovanos, kurių kainos neatitinka jų vertės

Rinkdamiesi dovanas neretai tai darome ne pagal vienokias ar kitokias fizines ar vizualines jų savybes, bet pagal jų kainą, kas neretai pakankamai tiksliai atspindi daikto vertę ir kokybę. Ir visgi, yra nemaža dalis dovanų, kurių įkainiai yra gerokai per dideli, kas sukuria iliuziją apie pernelyg didelę vienokių ar kitokių daiktų vertę. 

Kelionės 
Esant vienokiai ar kitokiai išties labai svarbiai šventei, žmonės pakankamai dažnai artimiesiems renkasi dovanoti pakankamai prabangią dovaną – keliones, už kurias, naudojantis viskuo pasirūpinančių kelionių agentūrų paslaugomis, neretai tenka pakloti nuo keleto šimtų iki daugiau nei tūkstančio eurų. Ir nors iš organizacinės perspektyvos pirkti tokio tipo keliones yra ypač patogu, tenka pripažinti, jog jų įkainiai yra kur kas didesni už realią jų vertę, kurią galima išvysti identišką kelionę organizuojant savo jėgomis. Tad jei jūsų netenkina jokios kitos galimos dovanų alternatyvos, bet sutaupyti visgi norite – pasirūpinkite kelionės planavimu iš anksto, tai darydami savo jėgomis, o ne su kelionių agentūrų pagalba, kas leis išleisti kur kas mažiau lėšų nei pirmuoju atveju. 

Juvelyriniai dirbiniai 
Juvelyriniai dirbiniai dažniausiai išsiskiria ypač didelėmis kainomis, kas priverčia į juos žiūrėti kaip į prabangią bei įspūdingą dovaną. Ir visgi, juvelyrinių dirbinių kainomis šiomis dienomis yra ypač išpūstos, ko pasekoje net ir už pakankamai vidutinės išvaizdos ir kokybės tokio tipo dirbinį gali tekti sumokėti ne vieną šimtą eurų. Būtent dėl to, arba ieškokite kitų alternatyvų, arba rinkitės paprastesnį variantą – pirkite vienos ar kitos juvelyrinių dirbinių parduotuvės dovanų čekį, kuris leis žmogui tokio tipo dovaną išsirinkti pačiam, esant reikalui prie gautos dovanos sumos pridedant ir dalį savo lėšų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą